Αντίστροφα μετρούν οι ημέρες για τους συνδυασμούς που θα δώσουν τη μάχη της αυτοδιοικητικής κάλπης στις 8 Οκτωβρίου, καθώς, όπως υπενθυμίζει το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του, όσοι  επιθυμούν να μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 31 Αυγούστου.

Στον Δήμο Αμυνταίου οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια συμπληρώνοντας τον προβλεπόμενο από τον εκλογικό νόμο αριθμό υποψηφίων. Κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα όσον αφορά στα τοπικά ψηφοδέλτια. Πάντως, οι ζυμώσεις και οι… πιέσεις καλά κρατούν, με ορισμένους υποψήφιους δημάρχους να είναι αποφασισμένοι να κατέβουν έστω και με συμπληρωμένες κατά ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό λίστες.

Στον συνδυασμό ''Μαζί για τον τόπο μας με επικεφαλής'' τον κ. Γιάννη Λιάση φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο καθώς από τις αρχές Ιουλίου έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα 148 Υποψηφίων και εν συνεχεία άλλα 30. Την τελευταία βδομάδα πληροφορίες θέλουν να έχει συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο στο 100% 

Από το στρατόπεδο της κ. Συμέλας Γιαννιτσοπούλου και τον συνδυασμό  ''Με ορίζοντα το μέλλον'' δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις πέρα από κάποιες μεμονωμένες αναρτήσεις από τους προσωπικούς λογαριασμούς υποψηφίων στο facebook.

Τέλος η παράταξη του κ. Κυριάκου Ελευθεριάδη  ''Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου'' είχε  ανακοινώσει στις 10 Αυγούστου τους πρώτους 30 υποψηφίους.