Ο Γιάννης Κοσμίδης, ένας άνθρωπος με  βαθύ ενδιαφέρον για το τόπο μας, θα συμπορευτεί με το δυναμικό συνδυασμό  "Μαζί για τον τόπο μας" με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Λιάση, ως Υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας Φανού. 

Ο Γιάννης Κοσμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Φανό του Δήμου Αμυνταίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είναι  απόφοιτος Τεχνικής Σχολής με ειδικότητα Ηλεκτρόλογος Εγκαταστάσεων.  Έχει διατελέσει για σειρά ετών Αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανού ενώ έχει συνεισφέρει τα μέγιστα και ως αθλητής στην ομάδα του ΕΡΜΗ Αμυνταίου. Σήμερα εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

 "Για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσουν τα λόγια αλλά οι πράξεις. Σε οποιοδήποτε τομέα εργασίας κι αν βρέθηκα πάντα δούλευα σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των χωριανών μου κι ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω το καλύτερο για το χωριό μου και για τις ανάγκες του. Δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις με μοναδικό στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ζωής που αξίζουν σε εμάς και στα παιδιά μας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλω δίπλα μου όλους τους χωριανούς μου προκειμένου να συμπορευτούμε και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να κρατήσουμε ζωντανό το χωριό μας.'' μας αναφέρει.