Στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Ηλία Σκόδρα, ο οποίος κατέρχεται για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Αμυνταίου με την παράταξη «Μαζί για τον τόπο μας» του Γιάννη Λιάση. Είναι ένα νέο πρόσωπο που συμμετέχει στον συνδυασμό, δραστήριο και με φρέσκιες ιδέες. Ο Ηλίας Σκόδρας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και απόφοιτος του Α.Π.Θ. Γεννήθηκε το 1985, κατάγεται από το Ξινό Νερό όπου και ζει μόνιμα, είναι παντρεμένος με την Μαργαρίτα Κόλκα και πατέρας ενός παιδιού.

Στην ακόλουθη συνέντευξη μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά, για τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση και τους στόχους που θέτει.

1.Ξεκινώ κ. Σκόδρα με την εύλογη ερώτηση. Αποφασίσατε για πρώτη φορά ν ασχοληθείτε με τα κοινά, ποιοί λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου?

Η αλήθεια είναι πως ήταν μια δύσκολη απόφαση. Είχα δεχτεί προτάσεις και στο παρελθόν να συμμετέχω τόσο σto τοπικό όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Πάντα προσπαθούσα να προσφέρω εθελοντικά στους συλλόγους της περιοχής μου. Βλέποντας τις εξελίξεις και λόγω της γέννησης του παιδιού μου αποφάσισα να έχω πιο ενεργό ρόλο. Οι εξελίξεις τρέχουν κι εμείς οφείλουμε όχι απλά να τις παρακολουθούμε, αλλά να τις προλαβαίνουμε και να τις επηρεάζουμε προωθώντας τα συμφέροντα του Δήμου μας.
2. Για ποιο λόγο επιλέγετε να συνταχθείτε με το συνδυασμό του Γιάννη Λιάση «Μαζί για τον τόπο μας»

Επέλεξα το συνδυασμό του Γιάννη Λιάση «Μαζί για τον τόπο μας» κατόπιν πρότασης του ιδίου.Εκτιμώ ιδιαίτερα τον κύριο Λιάση, καθώς είναι ένας άνθρωπος έμπειρος στα θέματα πολιτικής και αυτοδιοίκησης, αγαπάει τον τόπο και μάχεται για αυτόν πολλά χρόνια από ποικίλες θέσεις. Πιστεύω, λοιπόν, πως η συνεργασία μας θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και κυρίως στον τομέα της πληροφορικής, στον οποίο δραστηριοποιούμαι.

3. Πώς βλέπετε τη συμμετοχή ενός νέου ανθρώπου, όπως εσείς, στις δημοτικές εκλογές;

Η συμμετοχή μου στις εκλογές σίγουρα είναι μία δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης, με γνώσεις και όρεξη να παλέψουν για τον τόπο. Ωστόσο, θεωρώ πως η «νέα γενιά» έχει δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση να αγωνιστεί κι αυτή για έναν τόπο που οφείλει να δίνει ευκαιρίες σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή καταγωγής. Πιστεύω πως ο Δήμος χρειάζεται τους νέους γιατί μπορεί να στερούμαστε παρόμοια εμπειρία, όμως διαθέτουμε νέες ιδέες, γνώσεις και όνειρα για έναν καλύτερο και πιο παραγωγικό Δήμο.

4.Ποιοι είναι οι στόχοι σας και ποιον θα βάζατε πρώτη προτεραιότητα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς ?

Αρχικά, εύχομαι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να είναι μια ευχάριστη και δίκαιη εμπειρία. Οι στόχοι είναι πολλοί. Το μεγαλύτερο όραμά μου είναι να βοηθήσω στην ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου μας. Τι εννοώ με αυτό; Οι νέες τεχνολογίες που συνδέονται με την πληροφορική και την επικοινωνία είναι γεγονός πως αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας όλων. Σκοπεύω, λοιπόν, να τις αξιοποιήσω και να τις προωθήσω, καθώς ο Δήμος μας αποτελείται από 26 χωριά και δυστυχώς οι υπηρεσίες είναι συγκεντρωμένες κυρίως στο Αμύνταιο. Οπότε θα συνεισφέρω με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη οργάνωση, στην απλοποίηση διαδικασιών, στην επίλυση - ως ένα βαθμό - της γραφειοκρατίας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, τις οποίες είναι ωφέλιμο για όλους να τις εκμεταλλευτούμε. Επιπλέον, στόχος είναι η προβολή του Δήμου μας και η προώθηση του τουρισμού. Ζούμε σε ένα μέρος με πολλές λίμνες, βουνά, αλλά και παραδοσιακές γεύσεις που όλοι αξίζει να γνωρίσουν. Τέλος, στόχος είναι η προβολή των οινοποιείων, αλλά και του εργοστασίου του Ξινού Νερού, ώστε τα προϊόντα αυτά να γίνουν γνωστά παντού και ταυτόχρονα να ανοίξουν θέσεις εργασίας σε αυτά. Σίγουρα είναι πολλοί οι στόχοι, αλλά για να μην μακρηγορώ, θα αναφέρω αυτούς με την υπόσχεση πως τα έργα θα είναι περισσότερα από τα λόγια. Σας ευχαριστώ!


πηγή: www.florinotika.gr