Λίγα μόλις 24ωρα από την ολοκλήρωση των Δημοτικών εκλογών, στεκόμαστε στις  περιπτώσεις  ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια είχαν έντονη παρουσία στη πολιτική ζωή αυτού του τόπου, ωστόσο αυτή τη φορά απουσίασαν από τον εκλογικό στίβο

Οι απουσίες

Μεγάλος απόντας από την φετινή εκλογική αναμέτρηση ήταν ο νυν Δήμαρχος Άνθιμος Μπιτάκης ο οποίος σε ανακοίνωση του τον Ιανουάριο του 2023, είχε αποσύρει την υποψηφιότητα του δηλώνοντας πως η πολιτική τοξικότητα  που επικρατούσε εκείνο το διάστημα δεν συμβάδιζε με τις πολιτικές του αρχές και με τον πολιτικό του χαρακτήρα.

Από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του νυν δημάρχου Άνθιμου Μπιτακη, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές δεν συμμετείχε ο  "πολλά υποσχόμενος"  Πέτρος Μπερμπερίδης.  Ο Πέτρος Μπερμπερίδης έχει οριστεί ως Αντιδήμαρχος Αμυνταίου  από τον Μαίο του 2020 και συνεχίζει εώς και σήμερα με αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Με την συμπεριφορά του εντός και εκτός ΔΣ δημιούργησε περισσότερες αντιπάθειες παρά συμπάθειες, και ίσως αυτό του στοίχισε το κουράγιο να συνεχίσει εν τέλει την πολιτική του καριέρα ως υποψήφιος σε κάποιον συνδυασμό. Βέβαια οι απόψεις συγκλίνουν ότι ήταν εργατικός αλλά και υπέρμαχος του Δημάρχου μέχρι τελευταίας ρανίδος.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τρύφωνας Γρομπανόπουλος,  ήταν κι αυτός απών από την φετινή εκλογική διαδικασία. Όπως επίσης απουσίες από αυτή την εκλογική μάχη πήραν και οι Πρόδρομος Θεοδοσιάδης και ο Φώτης Σαπαρδάνης, που εξελέγησαν  για πρώτη φορά δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές του 2019 με την παράταξη του  Τρύφωνα Γρομπανόπουλου.