Για  τέταρτη φορά επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος ο  Γιάννης Αβραμίδης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Ο Γιάννης Αβραμίδης για ακόμη μια φορά κέρδισε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του Αμυνταίου οι οποίοι τον κατέταξαν στις πρώτες θέσεις , συγκεντρώνοντας 896 σταυρούς.

Ο Γιάννης Αβραμίδης έλαβε μέρος για πρώτη φορά στις εκλογές του 2006, στον τότε Δήμο Φιλώτα και από το 2014 μέχρι σήμερα εκλέγεται συνεχώς.  

Ασχολήθηκε με τα κοινά του τόπου από πολύ μικρή ηλικία και έχει αναπτύξει αξιόλογη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Η ενασχόληση του με τα κοινά και το μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο του, τον ώθησε να λάβει μέρος για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές του 2006. Ασχολείται ενεργά με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής εδώ και 33 χρόνια. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών, Κοινωνικών Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΤΕΠΑ. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ του Π.ΣΥ.Π ΔΕΗ τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας της εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε και του τμήματος εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Κ.ΑΝ.Ε.Π Γ.Σ.Ε.Ε. Διετέλεσε πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμυνταίου. Είναι συνδικαλιστικό στέλεχος και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του σωματείου ενέργειας «Σπάρτακος» τα 15 τελευταία χρόνια. Στηρίζει τις προσπάθειες και το πολιτιστικό έργο της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 έως και σήμερα.

Ο Γιάννης Αβραμίδης γεννήθηκε στον Φιλώτα το 1971. Είναι υπάλληλος ΔΕΗ, τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολογίας του Τ.Ε.Ι Κοζάνης. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ατματσίδου και έχουν δύο παιδιά, την Δέσποινα και τον Θεοφάνη.