Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό «Μαζί για τον τόπο μας» και τον Γιάννη Λιάση είναι η Φωτεινή ΤσιναρίδουΗ Φωτεινή Τσιναρίδου είναι μια δυναμική γυναίκα  με έντονη ενασχόληση στα κοινά καθώς διατελεί Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Λεβαίας επί 15 συναπτά έτη. Είναι σημαντικό να συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση ικανοί και αξιόλογοι άνθρωποι όπως η Φωτεινή Τσιναρίδου,  με αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά για τον τόπο μας.

Συναντήσαμε την κ. Τσιναρίδου στο κέντρο της πόλης του Αμυνταίου όπου εργάζεται και κάναμε μαζί της μια ουσιαστική συζήτηση ενόψει των εκλογών:


1. Ξεκινώ κ. Τσιναρίδου με την εύλογη ερώτηση. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να είστε για τρίτη φορά υποψήφια στις Δημοτικές εκλογές?

Αν μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον δεν είναι ουτοπικό, θέλει ανθρώπους με αγάπη, όρεξη για δουλειά και πίστη στον εαυτό τους για να αλλάξουν τα πράγματα.
Με βάση λοιπόν τη διαρκή μου προσήλωση σε αξίες και κοινωνική προσφορά καθώς και τη διαρκή μου παρουσία σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πολιτισμό από τη θέση της προέδρου του συλλόγου γυναικών Λεβαίας για πάρα πολλά χρόνια, θεώρησα αυτονόητο να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος για τρίτη συνεχόμενη φορά με την ελπίδα ότι θα καταφέρω να κάνω ακόμη περισσότερα καθώς μέσα από το δήμο υπάρχει άλλη δυναμική.



2. Γιατί με Γιάννη Λιάση?

Επέλεξα το συγκεκριμένο συνδυασμό του κου Γιάννη Λιάση
" Μαζί για τον τόπο μας" γιατί ανεξάρτητα από το αν θα εκλεγώ, θέλω να είναι αυτός που θα διοικήσει τον Δήμο την επόμενη μέρα. Πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος να μας εκπροσωπήσει και κυρίως να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων προς το καλύτερο.
Με βάση την πολιτική και επαγγελματική του πορεία είναι με διαφορά ο πιο ικανός και ο πιο έμπειρος. Πιστεύω στον Γιάννη Λιάση γι'αυτό και επέλεξα να πω ναι στη συνεργασία μαζί του.



3. Είστε ένας άνθρωπος με πλούσια δράση. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτική Σύμβουλος?

Εδώ και 15 χρόνια ασχολούμαι με τους συλλόγους του χωριού μου με πιο σημαντικό βέβαια ρόλο όπως προείπα στο σύλλογο γυναικών Λεβαία ως πρόεδρος.
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως μπορώ και να δουλέψω και να συνεργαστώ όπου αυτό απαιτείται για το κοινό καλό.
Ο τομέας που θα ήθελα να ασχοληθώ είναι κυρίως ο πολιτισμός. Σε αυτό το κομμάτι έχω δείξει τις ικανότητες μου καθώς ο σύλλογος μας είναι γνωστός στην περιοχή για τις δράσεις του σχετικά με ό,τι αφορά τον πολιτισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαι ικανή να εργαστώ οπουδήποτε μου ζητηθεί με την ίδια επιτυχία.
Θέλω να αναδείξω ακόμη περισσότερο τις ομορφιές του τόπου, θέλω καθαρούς και φωτισμένους δρόμους, θέλω ασφαλή και καθαρά πάρκα για να παίζουν τα παιδιά καθώς και κοινωνική μέριμνα για τους αδύναμους συμπολίτες μας.
Γιατί πολιτισμός εκτός των άλλων είναι να φροντίζεις η καθημερινότητα κάποιου να έχει ομορφιά και ποιότητα ζωής. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος.





4. Σας βλέπουμε σε όλες τις περιοδείες του συνδυασμού Μαζί για τον τόπο μας. Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες?

Απογοήτευση υπάρχει από τον κόσμο, θα πρόσθετα και αγωνία για την επόμενη μέρα.
Ποιος άλλωστε δεν έχει;
Εξάλλου κι εγώ στους απογοητευμένους ανήκω γι'αυτό και τους καταλαβαίνω.
Από τη στιγμή όμως που αποφασίζεις να συμμετέχεις στα κοινά ξέρεις πως θα δεχτείς κριτική, ξέρεις πως αρκετοί θα σε ακούσουν με καχυποψία, πως θα ακούσεις ότι και αυτή τη φορά είναι μία από τα ίδια, ότι κι εσύ τρέχεις μόνο για το συμφέρον σου.
Βέβαια αυτοί που με γνωρίζουν προσωπικά και ξέρουν τα κίνητρά μου, στηρίζουν την υποψηφιότητα μου 100% και τους ευχαριστώ για αυτό.
Στην εποχή της ταχύτητας δε μπορούμε να πάμε με ρυθμούς χελώνας αυτό ακούω καθημερινά.
Ο κόσμος θέλει ανάπτυξη, θέλει να μπορεί να παραμείνει στον τόπο του και να ζει αξιοπρεπώς . Τίποτα παράλογο. Τίποτα που να είναι αδύνατο να συμβεί . Θέλει ενδιαφέρον και πολύ δουλειά.
Αυτή είναι η δική μου διαπίστωση στην επαφή μου με τον κόσμο



5. Γιατί θα πρέπει οι πολίτες να δώσουν εμπιστοσύνη στην Φωτεινή Τσιναρίδου και ποιό το μήνυμα σας?

Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου αλλά και τους συμπολίτες σου. Βέβαια μόνος του ένας δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, έχει όμως απόλυτη γνώση για τα προβλήματα της περιοχής που ζει.
Ξέρει από την λακκούβα που μπορεί να έχει ο παρακάτω δρόμος, μέχρι το ποιοι άνθρωποι ζουν δίπλα του ή απέναντί του και αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μπορεί λοιπόν, πρώτα απ’ όλα να μεταφέρει το πρόβλημα ενώ παράλληλα να προτείνει λύση και να πιέσει για την υλοποίησή της.
Ας τολμήσουμε λοιπόν την αλλαγή με νέους ανθρώπους σε συνδυασμό με την εμπειρία του κ. Γιάννη Λιάση.
Προσωπικά μπήκα σε αυτή τη διαδικασία επειδή πάντα ήμουν υπέρ της έμπρακτης προσφοράς και του εθελοντισμού.
Είμαι εδώ για να σας ακούσω και να δουλέψω ώστε σε συνεργασία και με άλλα πρόσωπα να φέρουμε πραγματική αλλαγή στον δήμο μας. Γι’ αυτό και ζητώ τη στήριξή σας με την ψήφο σας, για να είμαι για πέντε χρόνια η φωνή σας στο δήμο και να δικαιώσω όχι μόνο όσους με πιστέψουν και με ψηφίσουν αλλά και αυτούς που δε θα το κάνουν.