Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, θα προβεί στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματοςΤ.Ε.Β.Α, μέσω του κοινωνικούεταίρου της  ήτοι,  τον Δήμο Αμυνταίου σε αναδιανομή των αποθεμάτων της Κεντρικής αποθήκης.

 

Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν  σε πολυμελείς οικογένειες (από τρία μέλη και πάνω )  λόγω μειωμένης επάρκειας  τα παρακάτω είδη :

1.          ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

2.          ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ

3.          ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ (75 ΜL)

4.          ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ (40-50 ΜΕΖΟΥΡΕΣ)

5.          ΣΑΜΠΟΥΑΝ (250 ML)

6.          ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ (250 ΜL)

7.          ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ (400 ML)

8.          ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO)

9.          ΖΥΜΑΡΙΚΑ (500 GR)

10.      ΡΥΖΙ (500 GR)

11.      ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ (300 GR)

12.      ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ (500 GR)

13.      ΓΡΑΒΙΕΡΑ (250 GR)

14.      ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ (500 GR)

15.      ΑΛΕΥΡΙ (1 KG)

16.      ΦΑΚΕΣ (500 GR)

17.      ΦΑΣΟΛΙΑ (500 GR)

18.      ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ (7-18 KG)

19.      ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ (11-25 KG)

20.      ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ (6-11 KG)

21.      ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΥΛΙΚΙΑΣ (400 GR)

22.      ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗΣ 2ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (400 GR)

Ο Δήμος Αμυνταίου  θα διανείμει στους ωφελούμενους του προγράμματος:

Στις  28  Νοεμβρίου 2023 ημέρα Τρίτη και ώρες 10:00 -13:00 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Αμυνταίου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του δικαιούχου της αίτησης, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος ή η ωφελούμενη αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλειφθούν από έτερο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση (με η χωρίς γνήσιο της υπογραφής )και την αστυνομική ταυτότητα.

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης από την πανδημία (covid-19) θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφάλειας.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν της παρακάτω οδηγίες:

1.Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

Μεθοδολογία Διανομής «DriveThrough»

Για λόγους ασφάλειας και δημόσιας υγιεινής , οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Κλειστό γυμναστήριο) αποκλειστικά με όχημα ακολουθώντας τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στο περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου έτσι ώστε:

1.      Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται από τα οχήματά τους.

2.      Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:

A.    Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο tablet και τοποθετείται στο μπροστινό υαλοκαθαριστήρα χαρτί  με τον τύπο προς παραλαβή

B.     Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας λαμβάνουν το χαρτί με τον τύπο και ολοκληρώνουν την διαδικασία.

C.     Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

§  Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

§  Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

 

ΦΛΩΡΙΝΑ 24-11-2023