Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή του Λάζαρου Λαβασίδη, Μαιευτήρα- Γυναικολόγου και Υποψήφιο βουλευτή Φλώρινας με το Πασοκ, στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο «Πολίτης της Φλώρινας» εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Λάζαρο Λαβασίδη για την ακαδημαϊκή του εξέλιξη Η αναγνώριση του από την Ιατρική κοινωνία είναι σπουδαίο κατόρθωμα! Τον αξίζει αυτόν τον τίτλο και του ευχόμαστε ακόμα ψηλότερα!

Λάζαρε,

ΕΥΓΕ ως ΙΑΤΡΟΣ.

ΕΥΓΕ ΚΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!


Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε το 1974 και έζησε στη Φλώρινα μέχρι την ενηλικίωσή του.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1994-2000). Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, επέστρεψε στα Ιωάννινα και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία (2005-2009).

Κατόπιν εξετάσεων κατέλαβε έμμισθη θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στην Ουρογυναικολογία (2009-2012). Έχοντας λάβει το Διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επέλεξε να επιστρέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φλώρινα το 2012. Έκτοτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2019, ανήκει στο Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2023 ήταν Υποψήφιος βουλευτής Φλώρινας με το ΠΑΣΟΚ.