Μαρτυρική Κοινότητα Λεχόβου, Δήμου Αμυνταίου! 

Εδώ, μπορείτε να βιώσετε ένα μοναδικό τριήμερο αγαλλίασης και να ζήσετε την κλιμάκωση των συναισθημάτων των ημερών από το πένθος και τη λύπη στην ελπίδα, την ευφορία και τη χαρά της Aνάστασης Του Θεανθρώπου. Το τριήμερο του Πάσχα στο Λέχοβο προσφέρει στον επισκέπτη το ξάφνιασμα μιας μυσταγωγίας, με μοναδικά θρησκευτικά δρώμενα της τοπικής παράδοσης.


«Ζήστε μοναδικές εμπειρίες»


Την Μεγάλη Πέμπτη μετά την ακολουθία της Σταύρωσης του Χριστού, οι κοπέλες του χωριού στολίζουν τον επιτάφιο ψάλλοντας τα μοιρολόγια της Παναγίας μέχρι το ξημέρωμα της Μεγάλης Παρασκευής. Πάρτε μέρος στο στολισμό των επιταφίου και ζήστε την ξεχωριστή κατανυκτική ατμόσφαιρα των θρήνων και του Θείου δράματος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.


Tην Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα θλίψης, κατάνυξης και ανάμνησης αγαπημένων νεκρών, παρακολουθήστε την αναπαράσταση της αποκαθήλωσης και της Ταφής Του Χριστού. Πάρτε μέρος στην περιφορά του επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του χωριού  και ενώστε τη φωνή σας στους ήχους της “Ζωής εν Τάφω” μέσα στην ατμόσφαιρα της ανοιξιάτικης νύχτας.


Το Μεγάλο Σάββατο, το πρώτο Χριστός Ανέστη θα το πει ο πάτερ Μενέλαος από την πλατεία του Λεχόβου ενώ ο νυχτερινός ουρανός θα φωτιστεί θεαματικά από τα  πυροτεχνήματα!


Όσο θα βρίσκεστε στο Λέχοβο, μην παραλείψετε να πραγματοποιήσετε μικρές εκδρομές και περιπάτους, παίρνοντας αξέχαστες ανοιξιάτικες εικόνες από την πανέμορφη φύση των 4 λιμνών του Δήμου Αμυνταίου.


Καλό Πάσχα!! 

Ή ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει με φως τις καρδιές μας που το έχουμε τόσο πολύ αναγκη