Για την ίδια υπόθεση αναζητείται μία γυναίκα συνεργός του.

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους παθόντες, με το πρόσχημα «έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου»

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνολικά 😚 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων -1- τετελεσμένη και -2- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν από 27-05-2024 έως 28-05-2024, σε περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας, αντίστοιχα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (28-05-2024) τις απογευματινές ώρες σε περιοχή της Φλώρινας από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, 48χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητείται επιπλέον μία γυναίκα συνεργός του. Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, χθες (28-05-2024) τις μεσημβρινές ώρες, άγνωστα άτομα, τηλεφώνησαν σε -2- ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχή της Φλώρινας και ανέφεραν ψευδώς σε αυτούς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό. Οι ανωτέρω πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές.

Κατόπιν τούτου, οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (28-05-2024) απογευματινές ώρες, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 48χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -1.300- ευρώ, -2- κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι, ο 48χρονος μαζί με άγνωστη γυναίκα κατάφεραν να εξαπατήσουν, με πανομοιότυπο τρόπο την 27-05-2024,  83χρονη ημεδαπή στην πόλη της Έδεσσας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -1.300- ευρώ.

Κατασχεθέντα χρήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 48χρονου, αποδόθηκαν στην 83χρονη.

Προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.