Μπορεί ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης να τους ''ξήλωσε'' ωστόσο οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου τους ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ, καθώς και οι τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι Χ. Θωμαϊδης, Π. Κιοσές, Γ. Πέγιου, Π. Σαργιαννίδης όχι μόνο επανεκλέγηκαν αλλά σάρωσαν σε ψήφους, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου συμπορευόμενοι με την παράταξη του Γιάννη Λιάση. 

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Δήμαρχος Αμυνταίου με απόφαση του ανακαλεί από τις θέσεις των Αντιδημάρχων του Δήμου Αμυνταίου, τους Παναγιώτη Κιοσέ και  Παύλο ΣαργιαννίδηΣτο αιτιολογικό της απόφασης καταλογίζεται η “έμπρακτη διαφοροποίηση των αντιδημάρχων από τις επιλογές της διοίκησης του δήμου σε ζήτημα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα του καθώς κι ότι απώλεσαν την εμπιστοσύνη του δημάρχου." Οι δύο πρώην Αντιδήμαρχοι απαντούν με δελτίο τύπου, καταγγέλοντας πως οι λόγοι που αναφέρει ο Δήμαρχος στην απόφαση του είναι ψευδείς και συκοφαντικοί , επικαλούμενοι την προστασία της αξιοπρέπειας τους και της ελευθερίας που  τους  δίνει το σύνταγμα της χώρας μας προκειμένου να ψηφίζουν με ελεύθερη βούληση και πάντα με γνώμονα την υποχρέωση τους να προστατεύουν τα συμφέροντα και την περιουσία του Δήμου Αμυνταίου.


Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ, τοποθετώντας τον ίδιο στη θέση του προέδρου, θέση την οποία κατείχε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του, Χρήστος Θωμαϊδης.
Ο Χρήστος Θωμαϊδης, είχε εκφράσει εντόνως την αντίθεση του στην πρόθεση του δημάρχου να αμφισβητήσει το δημοτικό χαρακτήρα της Ξινό Νερό Μονομετοχικης Α.Ε ΟΤΑ όπως παράλληλα και στον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του εργοστασίου μέσω της ένταξεως του στον αναπτυξιακό νόμο. Στοιχεία που δικαιώθηκε και στα δυο!

 Το καλοκαίρι του 2023 ο κ. Θωμαϊδης παραιτείται από την παράταξη του Άνθιμου Μπιτάκη ''Ενωτική Πρωτοβουλία'' δηλώνοντας ταυτόχρονα πως αποχωρεί κι από όλες τις θέσεις ευθύνης. Παρέμεινε ωστόσο ανεξάρτητο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, τονίζοντας πως θα παραμείνει πιστός στις αρχές και στις αξίες της πολιτικής του διαδρομής και θα συνεχισει να υπερασπίζεται τα συμφερόντα του Δήμου Αμυνταίου μέσα από τον θεσμό της αυτοδιοίκησης. 

Τον Ιανουάριο του '23 κι ενώ έχει ανακοινώσει ο Άνθιμος Μπιτάκης ότι πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου τη Δημαρχία , ο Αντιδήμαρχος  Γιάννης Πέγιου γνωστοποιεί πως δεν θα  συμπορευτεί μαζί του στις εκλογές του Οκτώβρη. Έτσι λοιπόν η αποχώρηση του από την διοίκηση Μπιτάκη κρίνεται,  κατά τον ίδιο, ηθικά αναγκαία και υποβάλλει την παραίτηση του, ζητώντας με επιστολή του προς τον Δήμαρχο να μη τον συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς του για τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων για το έτος 2023.
Τέλος, θυμίζουμε πως δέκα ημέρες αργότερα ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης ανακοίνωσε πως δεν θα είναι τελικά εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αμυνταίου.


Βίβιαν Ευαγγέλου Μισιρλή