Την Ιερή Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης παρακολούθησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς βρίσκεται στο Αμύνταιο στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ΠΕ Φλώρινας.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης κηρύσσοντας τον θείο λόγο στους πιστούς και απευθυνόμενος στον Υπουργό σημείωσε ότι « μας απογοητεύσατε με το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους, απογοητεύσατε εμάς τους Χριστιαννούς, περάσατε μια βλασθημία του Αγιου Πνεύματος σε ένα κράτος που είναι Ελλάδα και Χριστός» και συνέχισε λέγοντας πως « προκαλεί μεγάλη θλίψη και η απογοήτευσή μας η παρουσία αυτού του νομοσχεδίου της Ευώπης. Ξέρω ότι στεναχωρώ αλλά ευχόμαστε να σας δώσει ο Θεός μετάνοια σε αυτό το κομμάτι γιατί όλη η Ελλάδα απογοητεύτηκε.»

Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΕΦΙΑΠ) και αφού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα, δήλωσε:

«Η μόνη σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία της συγκεκριμένης δομής με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, με στόχο να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο, όπου θα βρίσκουν καταφύγιο όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά και οι αδύναμοι συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέντρο για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, σύνθημα μας είναι ότι «δεν αφήνουμε κανένα μόνο του πίσω».