Σήμερα στην Αθήνα έγινε συνάντηση εργασίας του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Σταύρου Παπασωτηρίουκαι του δημάρχου Αμυνταίου Ι. Λιάση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο προκειμένου να βελτιωθεί ο χρόνος απόκρισης των ασθενοφόρων σε επείγοντα περιστατικά και να διευθετηθεί το θέμα των δευτερευουσών διακομιδών.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κατ’αρχάς αντιμετώπισε θετικά το αίτημα των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και ζήτησε από το δήμαρχο να υποβάλει εμπεριστατωμένη πρόταση για τη δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιοόπου θα αναλύονται οι υφιστάμενες ανάγκες και οι διαθέσιμες υποδομές.

Στη βάση αυτή και μετά την έκδοση της απαραίτητης απόφασης Δ.Σ του ΕΚΑΒ για τη σύσταση του Τομέα, ο Ν. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε να προωθήσει την ενίσχυση της νέας αυτής περιφερειακής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ με πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίουυπογράμμισε την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης όλων των σχετικών διαδικασιών και επεσήμανε πως το δίκαιο αυτό αίτημα των κατοίκων του Αμυνταίου έχει την πλήρη στήριξη του συνόλου της Π.Ε Φλώρινας.

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε επίσης σήμερα ο Σταύρος Παπασωτηρίου με τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιάο, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο ΑμυνταίουΙ. Λιάση.

 

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε το θέμα της καταργηθείσας σιδηροδρομικής γραμμής που διερχόταναπό το κέντρο της πόλης του Αμυνταίου και συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης των απαιτούμενων ενεργειών για την παραχώρηση των εκτάσεων της καταργηθείσας γραμμής από την ΓΑΙΑΟΣΕ στο δήμοΑμυνταίου. Στόχος να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση της περιοχής και η αξιοποίηση των σήμερα δεσμευμένωναπό τον ΟΣΕ χώρων προς όφελος των δημοτών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίουευχαρίστησε τον αρμόδιο υφυπουργό για την παρέμβασητου και υπενθύμισε πως ο Ν. Ταχιάος έχει και ο ίδιος προσωπική εικόνα και αγάπη για τη περιοχή. Το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας, είναι έντονο και σύντομα θα ξαναεκφραστεί μέσα από νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.