Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων « Ερωτήσεις» φιλοξενούμε τον Γιάννη Αβραμίδη, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “Μαζί για τον τόπο μας” του Γιάννη Λιάση.

Ο Γιάννης Αβραμίδης γεννήθηκε στον Φιλώτα το 1971. Είναι υπάλληλος ΔΕΗ, τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολογίας του Τ.Ε.Ι Κοζάνης. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ατματσίδου και έχει δύο παιδία την Δέσποινα και τον Θεοφάνη. Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του τόπου και έχει αναπτύξει αξιόλογη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Η ενασχόληση του με τα κοινά και το μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο του, τον ώθησε να λάβει μέρος για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές του 2006. Ασχολείται ενεργά με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής εδώ και 33 χρόνια. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών, Κοινωνικών Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΤΕΠΑ. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ του Π.ΣΥ.Π ΔΕΗ τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας της εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε και του τμήματος εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Κ.ΑΝ.Ε.Π Γ.Σ.Ε.Ε. Διετέλεσε πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμυνταίου. Είναι συνδικαλιστικό στέλεχος και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του σωματείου ενέργειας «Σπάρτακος» τα 15 τελευταία χρόνια. Στηρίζει τις προσπάθειες και το πολιτιστικό έργο της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 έως και σήμερα.


1. Τί σας ώθησε να είστε ξανά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αμυνταίου;

Οι εμπειρίες και η τεχνογνωσία που απέκτησα κατά την χρόνια επαφή μου με τον κόσμο και τα πολιτικά κέντρα αποφάσεων δεν μου επιτρέπουν να αποφύγω την απαραίτητη δουλειά που πρέπει να γίνει. Η παρουσία του Γιάννη Λιάση με ανάλογες και περισσότερες εμπειρίες μου δίνει τη σιγουριά ότι θα αγωνιστούμε πλέον στη σωστή κατεύθυνση της λύσης και όχι της ανακύκλωσης των προβλημάτων. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και θέλω με την εμπειρία μου στη διοίκηση να συνδράμω στο να βελτιωθεί η καθημερινότητα όλων των κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου.

2. Πώς προτίθεστε να συμβάλετε στην ανάπτυξη των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου και γιατί να σας ψηφίσει ο κάτοικος του χωριού;

Προέρχομαι από χωριό και συνεργάζομαι χρόνια με ανθρώπους από τα χωριά. Τα χωριά είναι ζωτικές κοινωνίες και παραγωγικές οικονομικές μονάδες. Ζητάμε τη ψήφο των κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα κάθε τοπικής κοινότητας και έχουμε λύσεις εφικτές για κάθε ένα από αυτά. Γνωρίζουμε προσωπικά τους ανθρώπους και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις αγωνίες τους.

3. Βρισκόμαστε την τελευταία περίοδο στην αλλαγή, δηλαδή στην Μεταλιγνιτική περίοδο. Καθώς είστε γνώστης της κατάστασης ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες ενέργειες για το Δήμο Αμυνταίου

Η μετά λιγνίτη εποχή είναι πια πραγματικότητα την οποία όχι μόνο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αλλά πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και αναγέννησης της περιοχής. Ο Δήμος Αμυνταίου και οι υπόλοιποι δήμοι της περιοχής δεν πρέπει να καθυστερήσουν άλλο. Παρά τη θέληση μας, η απολιγνιτοποίηση είναι διεθνής πραγματικότητα και δεν πρέπει να εξαντλούμαστε σε μάχες οπισθοφυλακών. Η δική μας θέση είναι ότι με τα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή να οικοδομήσουμε τη νέα πράσινη οικονομία η οποία θα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, την δημιουργία υποδομών για να γίνει ο Δήμος Αμυνταίου ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

4. Πείτε μας το λόγο για τον οποίο να σας επιλέξει ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος.

Ο αναποφάσιστος καταρχήν πρέπει να επιλέξει τον συνδυασμό του Γιάννη Λιάση, κρίνοντας την αυτοδιοικητική εμπειρία-δυνατότητές μας, σε σύγκριση με ένα μετριότατο χθες. Οι προσωπικές επιλογές προς κάθε έναν υποψήφιο επίσης, καθώς πρέπει να εκτιμηθεί η γνώση, η διάθεση για προσφορά και οι δυνατότητες του κάθε υποψηφίου . Στον συνδυασμό μας έχουμε πλειάδα ικανών υποψηφίων και έτσι οι φίλοι μας συνδημότες δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολία επιλογής.
Έχουμε πρόγραμμα…
Έχουμε εμπειρία…
Έχουμε όρεξη για δουλειά…

5. Κλείνοντας, ποια είναι τα προσόντα σας αυτά που θεωρείτε ότι θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε; Και γιατί οι Δημότες να ψηφίσουν Γιάννη Λιάση.

Έχω εμπειρία στη διοίκηση, δεν φοβάμαι ούτε τη δουλειά ούτε την αλήθεια. Δεν κατεβαίνω στις εκλογές για να αποκατασταθώ επαγγελματικά, έχω ήδη μια δουλειά που την τιμώ και με τιμά. Είμαι όμως εδώ και δηλώνω παρών και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί η παράταξη του Γιάννη Λιάση έχει όραμα και θέλει να οδηγήσει τον Δήμο Αμυνταίου σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.






















πηγή:www.florioniotika.gr